Vanliga frågor

PRODUKTINFORMATION


ja! LED-neonmaterialet vi använder har en livslängd på 50 000+ timmar från tillverkaren (ca 10 år vid normal användning). Alla skyltar är gjorda av transparent akrylplåt och med neutralfärgad silikon neonflex så att skylten är så osynlig som möjligt i dagsljus. Vår garanti täcker din skylt i 2 år, så om du har något slags problem med den så löser vi det.
Våra neonskyltar producerar relativt ingen värme, är gjorda av silikonmaterial så är nästan okrossbara, energieffektiva och mycket billiga jämfört med traditionellt glasrör neon.
I vissa fall ja. Om din skylt är över 80 cm på den bredaste punkten kommer den i vissa fall att göras i flera delar. Det gör vi både för att den inte ska gå sönder under transporten, men också för att den annars skulle vara väldigt ömtålig med en 200cm akrylplåt i ett stort stycke. När skylten väl är upphängd märker man den dock knappt.

Observera även att skyltar över 80cm inte rekommenderas för att hänga på vajer då indelningarna på större skyltar gör det svårt i många fall. Vi rekommenderar därför att större skyltar hängs med vår pro väggmonteringssats. Akrylskivans form och indelningar på mockuperna är endast vägledande, eftersom det också beror på storleken på din skylt. Om du har frågor är vi alltid redo att svara på dem på hey@neonful.dk
Ja, vi kan producera vattentäta versioner för utomhusevenemang och permanent installation utomhus. Ange att du vill ha en vattentät skylt för utomhusbruk när du fyller i beställningsförfrågan
Varje skylt är handgjord så den normala tillverkningstiden är 2-3 veckor, dock reserverar vi oss för oförutsedda förseningar i produktionen, vi skickar din skylt först när vi kan vara 100% nöjda med skyltens kvalitet och finish. Detta gäller alla produkter då vi gör alla skyltar på beställning. Därefter tar frakten 1-3 arbetsdagar med PostNord.
Våra LED-neonskyltar är bara 12V (men kommer med en 230V-omvandlare för ditt uttag) så de körs på en mycket lägre spänning än traditionell neon. På grund av den låga spänningen genereras ingen värme på den yttre ytan, även efter att ha varit påslagen i många timmar.
De flesta neonskyltar vi levererar är för inomhusbruk och kommer monterade på en genomskinlig akrylskiva (gör dem lätta att bära), komplett med en vanlig strömkontakt som kan kopplas in i ett vanligt uttag. Skylten kan antingen hängas på väggen, hängas upp i en kedja/snöre eller placeras på ett jämnt underlag. Neonskyltar för permanent utomhusbruk eller mycket stora neonskyltar kräver speciell montering, vilket vi kan hjälpa till med om du kontaktar oss innan du beställer.
Kabeln från neonskylten till strömkontakten är totalt 3 meter lång.
LED är en av de mest energisnåla lamporna du kan få, och LED använder t.ex. 4-5 gånger mindre effekt än halogen, och ännu mindre än klassisk glasneon.
En typisk LED neonskylt på 1 meter i bredd använder ca. 80 watt i timmen, och omräknat till kronor och øre pratar vi om 40 øre per timme, med dagens priser (22/6/9). Mängden varierar förstås med storleken på LED-neonskylten och utvecklingen av elpriserna.
På Energistyrelsens hemsida kan du själv räkna ut förbrukningen och få goda råd om din belysning: Länk till EnergistyrelsenBESTÄLLA


Vi erbjuder 24 månaders garanti på material och utförande på alla våra neonskyltar. Detta inkluderar dock inte skador orsakade av felaktig installation eller fysisk skada under användning. Vi förbehåller oss rätten till upp till 20 mm avvikelse från den digitala mockupen då alla skyltar är handgjorda.
Vi skickar antingen med PostNord eller GLS, beroende på var i landet du beställer ifrån och storleken på din skylt.Våra skräddarsydda neonskyltar kostar från endast 500 DKK. Priset varierar beroende på skyltstorlek och designkomplexitet. Använd vår neondesigner produktsida för att få ett pris, eller maila vårt team på custom@neonful.dk
Du kan beställa direkt på vår specialdesignade neon produktsida, annars kan du även maila vårt team på custom@neonful.dk så hjälper vi dig genom processen! :)