Ny skylt

Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya LED neonskylt från Neonful. Här är en checklista som du kan använda för att packa upp och installera skylten:

Kontrollera att allt ingår i paketet.

Paketet från oss innehåller alltid:

  • själva skylten
  • en monteringssats med skruvar och vajrar
  • en strömkälla i form av en adapter och strömkontakt.
  • dessutom kan dimmerbox och fjärrkontroll medfölja om det ingår i köpet.

Kontrollera att skylten är perfekt

Kontrollera alltid att skylten är hel och oskadad. Vi har blivit utsatta för hårdhänt behandling under transporter, men som tur är är det något som händer väldigt sällan.

Ta bort skyddsfilmen från skylten (VIKTIGT)

Om skylten levereras med skyddsfilm på baksidan, t.ex. i form av en tunn pappersliknande film måste den tas bort innan skylten slås på. Det enklaste sättet är att vänta tills skylten är i rumstemperatur, eftersom underlagspappret då är redo att dras av.

Detta är viktigt för att skylten ska bli av med värmen den avger när den slås på.

Neonskylt med brun skyddsfilm på baksidan

Hängning av neonskylten

Både monteringsskruvar och vajrar till neonskyltarna från Neonful ingår alltid. Om skylten skruvas på plats är det viktigt att det finns ett avstånd till väggen och detta uppnås säkrast genom att använda medföljande distansskruvar från monteringssatsen. Skylten får därför inte skruvas in hela vägen i väggen, eftersom detta kan orsaka problem i förhållande till värmeutvecklingen. Det är inte farligt i sig, skylten är bara 12V, men ledningarna kan överhettas och gå sönder ändå.

Monteringssats för LED neonskyltar

Sammankoppling

Skylten kommer med en/flera adaptrar och som sagt ev dimmerbox. Det är viktigt att alla delar används/ansluts. Om du inte gör detta kan skylten ljus för svagt, precis som det finns risk för överbelastade leder. De långa honpluggarna från skylten ska kopplas till dimmerboxens hankontakt (märkt med antingen Output eller LED). Dimmerboxens honkontakt ansluts med en adapter.

Dimmerbox och fjärrkontroll för LED neonskylt

Kom ihåg att sätta i batterier i fjärrkontrollen.

Samtidigt är det viktigt att adapter och nätkontakt sätts ihop helt , så att det blir en komplett koppling, annars riskerar du att överbelasta adaptern.

Om skylten levereras i flera delar?

Sammankoppling sker på samma sätt som beskrivits ovan. Det finns alltid korta ledningar för att koppla ihop skyltdelarna, och återigen är det viktigt att alla kopplingar och skarvar är anslutna, eftersom detta inte bara ger det bästa ljuset utan även säkerställer mot överbelastning.

Behövs hjälp?

Kom ihåg att om du är tveksam om något eller om skylten inte uppfyller dina förväntningar så är vi redo att hjälpa till. Både på hey@neonful.dk eller på 7178 9555 under våra öppettider.