Är LED neon nu också äkta neon?

Någon hävdar att det är bluff och bedrägeri när vi kallar våra skyltar för LED neonskyltar. Det gör de för att LED-neon trots allt är ett material som ger en illusion av gammaldags gasneon, men bara gör det på ett mer hållbart och billigare sätt.

Vad är äkta neon då? Neon är faktiskt ett grundämne och är det tionde grundämnet i det periodiska systemet. Under vissa förhållanden kommer Neon, som också kallas en ädelgas, att avge ett rött/orange ljus. Detta är vad man ser i gammaldags neonrör, där andra gaser tillsätts för att få fram andra färger. Till exempel ingår argon och kvicksilver i det ultravioletta ljuset, vilket också är känt från neonrör. Allt detta uppfanns runt 1910 och var utbrett över hela världen redan 1920.

Det var den klassiska neon. Hoppa fram till 1960-talet när LED-lampor uppfanns. LED står för lysdiod eller helt enkelt diodljus . I den version som används då och då, och även i skyltarna från Neonful, placeras LED-ljuset i en flexibel slang eller vajer som kallas neonflex .

Neonflex finns i en mängd olika färger och sladden kan vara både vit eller färgad när den inte är påslagen. Det finns även en version där det går att växla mellan alla neonfärger med sin fjärrkontroll. Den versionen heter RGB neon.

Så för att komma tillbaka till frågan i rubriken, om LED-neon är äkta neon, är svaret NEJ.

LED neon är inte riktigt neon i klassisk mening. Man kan säga att det är en alldeles ny teknik som ger oss en cool neonlook, där det helt enkelt är mycket billigare att producera, mycket billigare att ha tänd, och samtidigt är det en mer hållbar produkt. På Neonful är vi tydligt partiska, men vi ser faktiskt bara stora fördelar med den "nya" produkten från 60-talet.

Nu är det allmänt känt med LED-lampor och även LED-neon, och vi gör vad vi kan för att alltid hänvisa till våra skyltar som LED-neon, för vi skulle verkligen hata att våra kunder skulle tro att det är den gammaldags gasformiga tekniken vi arbetar med. med. Vi tycker inte att det är vilseledande, utan vägledande och rättvist. Det finns helt enkelt inget annat heltäckande namn för LED neon än just... LED neon :)


Taggar